Call us +30-28430-22370

Mediterranean Festival of Sitia, 5-6-7 July 2024. Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητειας 5-6-7 Ιουλιου 2024!!

5/07/2024 Προγραμμα

Banda Entopica: Μια διονυσιακή γιορτή με παραδοσιακούς ήχους από τα Βαλκάνια.

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου, ενώνει κλαρίνο, τρομπέτα, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός, κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη. .

Banda Entopica
Φίλιππος Φασούλας – Κλαρίνο
Πασχάλης Καρβουνάρης – Τρομπέτα
Ηλίας Γυλός – Ακορντεόν
Μπίλης Μαλεγκάνος – Κρουστά
Ειρήνη Γκουτζάκη – Τραγούδι
Γιάννης Γκουντάνος – Ηχοληψία

ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ

Στην είδηση της διάλυσής τους η μουσική βιομηχανία κατέρρευσε, καρδιές ράγισαν και μάτια γέμισαν δάκρυα. Το επόμενο βήμα ήταν μονόδρομος καθώς οι Χατζηφραγκέτα γεφυρώνουν με ένα επιτηδευμένα άχαρο στυλ και με μια άκρως εκλεπτυσμένη τεχνική, την λαϊκή μουσική περασμένων δεκαετιών με το ρεμπέτικο, το καλώς εννοούμενο έντεχνο με την hip-hop. Τραγουδούν σκονισμένες μελωδίες για χαμένες αγάπες και γκρεμισμένες ζωές πάντα με το ιδιαίτερο χιούμορ τους, που τους καθιστά τόσο ξεχωριστούς και αγαπητούς στο κοινό και των δύο φύλων, αλλά και όλων των ηλικιών. Οι Χατζηφραγκέτα μετά από δύο χρόνια απουσίας και ενώ μετράνε 10 χρόνια στο χώρο της μουσικής επανέρχονται δυναμικά σε fullband σύνθεση -ίσως για λόγους ταξικούς και όχι μόνο -για να μας παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθεντικό τρόπο παλιά και νέα τραγούδια.

Οι Χατζηφραγκέτα είναι:
Πάνος Φραγκιαδάκης – Φωνή, κιθάρα
Βαγγέλης Χατζηγιάννης – Φωνή, κιθάρα
Βασίλης Τσιγκρής – Μπάσο
Γιώργος Χριστοδούλου – Τύμπανα

6/07/2024 Προγραμμα

ΓΚΙΝΤΙΚΙ

Το νέο αίμα της Ελληνικής μουσικής παράδοσης. Το «Γκιντίκι» είναι ένα μουσικό σχήμα που ξεκίνησε να παίζει και να «πειραματίζεται» με την παραδοσιακή μουσική. Σκοπός του σχήματος, όσων συμμετέχουν στις συναυλίες τους να νιώθουν ελεύθεροι να χορέψουν και να εκφραστούν όπως θέλουν. Βασικό στοιχείο τους, η διάθεση για αυτοσχεδιασμό, που προκύπτει από τις διαφορετικές μουσικές τους επιρροές. Κάθε live παρουσίαση τους στέκεται ως αφορμή τόσο για πειραματισμό πάνω στις παραδοσιακές μουσικές φόρμες και στους ρυθμούς, όσο και για την εδραίωση μιας διαλεκτικής και δυναμικής σχέσης με το κοινό, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα σύγχρονο «αστικό πανηγύρι». Ο ήχος που προκύπτει διαμορφώνεται και εξελίσσεται διαρκώς, κρατώντας σταθερή την ταυτότητα και τα ακούσματα των παραδοσιακών οργάνων.

Οι Γκιντίκι είναι:
Τάσος Κοφοδήμος – Λαούτο, τραγούδι
Κωνσταντίνος Λάζος – Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου – Κρουστά
Θοδωρής Σιούτης – Βιολί, φωνή

Respiro Flamenco ….
που σημαίνει αναπνέω flamenco !

Από τη Σεβίλλη… στη Σητεία! Ρυθμοί, χρώματα, παλαμάκια, κιθάρα, πάθος… Όλα αυτά μας συνθέτουν την ανάσα του flamenco! Στο σχήμα Respiro Flamenco, ο Γαβριήλ Μπορμπόλης στην κιθάρα και η Ελεάννα Γκαγκούλη στο τραγούδι συμπράττουν με τη Νεφέλη Μπένου στο χορό για ένα μουσικοχορευτικό θέαμα γεμάτο από την παράδοση της Ανδαλουσίας. Ένα ταξίδι με γεύσεις και συναισθήματα που μεταφέρει αυτό το ιδιαίτερο μουσικό είδος…

Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν :
Γαβριήλ Μπορμπόλης – Κιθάρα
Ελεάννα Γκαγκούλη – Τραγούδι
Χορός flamenco η Νεφέλη Μπένου

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ … ….
κοντά 40 χρόνια …

“Το ποιοτικό τραγούδι θα το ονόμαζα σοβαρό τραγούδι”

Σε μια εποχή που πολλοί επώνυμοι δημιουργοί τραγουδιών έχουν εγκαταλείψει την διαδικασία κυκλοφορίας ολόκληρων δισκογραφικών πονημάτων ο Παντελής Θαλασσινός παραμένει παραγωγικότατος, με συχνή παρουσίαση νέων τραγουδιών και μάλιστα συνειδητά -όπως λέει ο ίδιος- με θεματικούς δίσκους. Προφανώς η δημιουργική ανάγκη υπάρχει πάντα και το μονοπάτι της έκφρασης βρίσκει το δρόμο του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. «Ανάθεμα σε … Δεν με λυπάσαι … Που καίγομαι και λιώνω … Που μ’ έκανες και σ’ αγαπώ και τώρα μαραζώνω…»… Σπάνια θα βρεθεί κάποιος ,ο οποίος δεν έχει ακούσει, συγκινηθεί ή κλάψει ακούγοντας ή τραγουδώντας αυτούς τους στίχους… Κι ακόμα σπανιότερα ,θα βρεθεί κάποιος που να μην έχει ακούσει ποτέ το όνομα του δημιουργού αυτού του τόσο γνωστού τραγουδιού , τον Παντελή Θαλασσινό! Ο Παντελής διαπνέεται από μία απλή, βαθειά και καθαρά καλλιτεχνική σκέψη με το προσωπικό στίγμα που ο ίδιος επέλεξε να δώσει, υπακούοντας στο δικό του είναι και όχι στη μόδα και τις αμφίβολες κατηγοριοποιήσεις. Έχω στο ενεργητικό μου, στα κοντά 40 χρόνια περί τα 40 CDs, πολλά απ΄ αυτά σαν συνθέτης και άλλα με συμμετοχές σαν τραγουδιστής σε δουλειές άλλων. Έχει γράψει, ή έχει τραγουδήσει, στη δισκογραφία, περί τα 500 τραγούδια σε σύνολο, κι οι συναυλίες του πλέον ξεπερνούν τις 1500. Έχει τραγουδήσει σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδος, και σε χώρες του εξωτερικού: Κύπρο, Τουρκία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Ισσραήλ, Αυστραλία, με μεγάλη επιτυχία.. “Με την μουσική του κατάφερε, να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του , να παίξει στα μεγαλύτερα «γήπεδα της χώρας».”

Στη παρέα του οι γνωστοί του συνεργάτες:
ΠΑΡΗΣ ΠΕΡΥΣΙΝΑΚΗΣ – νυκτά όργανα
ΣΩTHPHΣ MAPΓΩNHΣ – βιολί
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ – μπάσο
ΛEYTEPHΣ XABOYTΣAΣ – κλασσική κιθάρα
ΦIΛIΠΠOΣ ΛEYKAΔITHΣ – τύμπανα/κρουστά
Στον HΧΟ ΓIΩPΓOΣ KAPYΩTHΣ

… κοντά 40 χρόνια με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του,
με καινούργια ακυκλοφόρητα αλλά και τραγούδια άλλων που αγαπάει και προτείνει, περιμένει τους φίλους του και αυτό το καλοκαίρι στη σκηνή του 9ου Μεσογειακού Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας.

7/07/2024 Προγραμμα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ – Μαντολίνο, τραγούδι | ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ – Λύρα, | ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ – Λαούτο, Τραγούδι | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ Μαντολίνο, Λαούτο, Τραγούδι | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΑΚΗΣ Ασκομαντούρα – Λαούτο | ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΙΩΤΗΣ «ΤΣΙΚΟ κρουστά»

Στα μονοπάτια της παράδοσης. Ο μοναδικός δεξιοτέχνης Στέλιος Πετράκης (Λύρα), ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της σύγχρονης κρητικής μουσικής παράδοσης, ο Βασίλης Σταυρακάκης, ο ξεχωριστός Γιώργης Μανωλάκης (Λαούτο, Τραγούδι), ο ιδιαίτερος Μιχάλης Κονταξάκης (Μαντολίνο, λαούτο, τραγούδι), ο ταλαντούχος Χαράλαμπος Παρασκάκης ( Ασκομαντούρα – Λαούτο), ο ευφάνταστος Πάνος Κατσικιώτης «Τσικο» (κρουστά) ανεβαίνουν στη σκηνή του Μεσογειακού Φεστιβάλ Σητείας για να μας ερμηνεύσουν παλιά και νέα κομμάτια και να δώσουν μία γερή γεύση γνήσιας παραδοσιακής κρητικής μουσικής. Ο Στέλιος τα τελευταία επτά χρόνια έχει ιδρύσει το Κρητικό Κουαρτέτο, ένα σχήμα που ταξιδεύει την Κρητική μουσική και το χορό στα σπουδαιότερα φεστιβάλ παγκοσμίως, (Ινδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Μαλαισία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Μαρόκο κλπ), έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με σημαντικούς μουσικούς προερχόμενους από το χώρο της «μουσικής του κόσμου», της Παραδοσιακής μουσικής , με Έλληνες μουσικούς και συνθέτες ενώ οι συνθέσεις του θεωρούνται ξεχωριστές και μοναδικές. Ο Βασίλης είχε από μικρός την ευκαιρία να γνωρίσει και να ζήσει μέσα σε ένα καθαρό και γνήσιο μουσικό περιβάλλον, στο οποίο δεν άργησε και ο ίδιος να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος και κεντρικό πυρήνα. Η φωνή του σήμερα θεωρείται μία από τις μελωδικότερες στην κρητική παραδοσιακή μουσική… Ο Γιώργης συμμετέχει σε μια σωρεία από εκδηλώσεις, και φημίζεται για τα γλέντια που κάνει. Έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής, ενώ διοργανώνει ετήσια σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος όπου μεταφέρει της γνώσεις του πάνω στην παραδοσιακή μουσική Ο Μιχάλης έχοντας στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βραβείου στον περίφημο διαγωνισμό “Francisco Tárrega”, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του και διδάσκει τακτικά στα πλαίσια πολλών φεστιβάλ αλλά και προσκεκλημένος από Ωδεία και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Χαράλαμπος και ο Πάνος θεωρούνται από τους δεξιοτέχνες σε Ασκομαντούρα και Κρουστά. Η «Μουσική Εθνική Κρήτης!», βρίσκεται στη Σητεία και είναι στη σκηνή του 9ου Μεσογειακού Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας!

Copyright © 2022. All rights reserved.

Portobelis