Call us +30-28430-22370

Κρήτη

“Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ”

Η Κρήτη (300 χμ σε μήκος) είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου, με μοναδικά τοπία γεμάτα αντιθέσεις. Χιονισμένα βουνά με σκοτεινά, απύθμενα φαράγγια, επίπεδες εύφορες πεδιάδες, χρυσές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, γεμάτες αλμυρίκια και μια πληθώρα ιστορικών και αρχαιολογικών τοποθεσιών.
Η ζεστή, γνήσια φιλικότητα των κατοίκων της περιοχής που συνεχίζει να εκπλήσσει και να ευχαριστεί κάθε επισκέπτη είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την Κρήτη ως προορισμό των διακοπών τους κάθε χρόνο

Όλη αυτή η ομορφιά, οι καταπράσινοι αμπελώνες και ελαιώνες, τα χιλιάδες είδη αγριολούλουδων, τα ασβεστωμένα χωριά κατά μήκος των παραλιών και των βουνών, συνθέτουν το σκηνικό για τέλειες διακοπές.

ΚΛΙΜΑ

Όντας ένα από τα πιο νότια μέρη της Ευρώπης, η Κρήτη διαθέτει πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο! Κατά τους θερινούς μήνες, τα “Μελτέμια” μετριάζουν τη ζέστη στη βόρεια ακτή. Η μακρά περίοδος της ξηρασίας συνήθως τελειώνει στα τέλη του Οκτωβρίου. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος αποτελούν τον πραγματικό χειμώνα, αλλά συχνά έχουν υπέροχες ηλιόλουστες και ζεστές μέρες.

CLIMATE April May June July August September Octob
C 19-24 25-29 27-35 34-37 35-39 28-32 22-26

ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ - Η ΡΑΚΗ

Οι επισκέπτες στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο θα δουν τη συγκομιδή των σταφυλιών και δεν θα φύγουν με άδεια χέρια! Το κρασί γίνεται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο, από σταφύλια. Ο μούστος που μένει χρησιμοποιείται για την απόσταξη του τοπικού ποτού, τη ρακή. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, γίνονται τα “Καζανέματα”, (η απόσταξη της ρακής). Οι επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι και μπορούν να δοκιμάσουν. Είναι μια εξαιρετική εμπειρία!

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής Κρητικής διατροφής. Η μέση ετήσια κατανάλωση είναι πάνω από 35 λίτρα ανά άτομο, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο! Οι περισσότερες οικογένειες στην Κρήτη έχουν τα δικά τους ελαιόδεντρα, όχι μόνο για να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, αλλά και σαν ένα δεύτερο εισόδημα. Το Ελαιόλαδο της Σητείας έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, και έχει λάβει πολλά βραβεία για την άριστη ποιότητα και την ανώτερη γεύση. Οι περισσότεροι επισκέπτες δεν βλέπουν δυστυχώς το μάζεμα της ελιάς στο οποίο βοηθάει όλη η οικογένεια, καθώς αυτό λαμβάνει χώρα κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Οι Κρητικές γυναίκες σπάνια κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα. Κάνοντας βόλτα μέσα στα χωριά, θα τις δείτε να κάθονται έξω από τα σπίτια τους, μετά τις καθημερινές δουλειές και να κάνουν κάποιο είδος κεντήματος – αλλά όχι τις Κυριακές! Εν τω μεταξύ, οι άνδρες βρίσκονται στα καφενεία, συνήθως συζητούν έντονα για την πολιτική.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ “ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ”

Σε περίπτωση που το σημείο της άφιξής σας στην Ελλάδα είναι η Αθήνα, μπορείτε να φτάσετε στη Σητεία, με αεροπλάνο (40-θέσεων, δρομολόγια από και προς την Αθήνα τρεις φορές την εβδομάδα).

Αν ταξιδεύετε με απευθείας πτήση προς το Ηράκλειο, την πρωτεύουσα της Κρήτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ανατολική Κρήτη είτε με ταξί είτε με ενοικίαση αυτοκινήτου ή χρησιμοποιώντας το τοπικό λεωφορείο.

Copyright © 2022. All rights reserved.

Portobelis